Новини

Всеукраїнський науково-методичний семінар «Системи навчання і освіти в комп’ютерно орієнтованому середовищі»

Відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар «Системи навчання і освіти в комп’ютерно орієнтованому середовищі». 

23 Травня 2016


Цифрове видавництво вищого навчального закладу

Тепер на виданні навчальних матеріалів економлять не тільки університети, які замовляють послуги у видавництвах, а й ті, що мають власні друкарські верстати. Адже за останній рік стрімко піднялась вартість обладнання та його обслуговування. Ріст цін на папір (більше 70 грн. за пачку офісного, більше 1 тис. доларів за тонну офсетного) та витратні матеріали змушують зменшувати тиражі навчальної літератури до кількох примірників. Якщо в окремих випадках деякі бібліотеки дозволяють робити ксерокопію сторінок, то інші - користуватися книгами лише у читальному залі.
23 Травня 2016


VII Всеукраїнська науково-методична конференція Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології в освіті (КМІТО’2016)

19-20 травня 2016 року на базі Фізико-математичного факультету Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ «Криворізький національний університет» відбулась VII Всеукраїнська науково-методична конференція Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології в освіті (КМІТО’2016). Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України виступав в якості співорганізатора конференції.


20 Травня 2016


Міжнародний Інтернет-семінар «Хмарні технології в освіті» (Київ – Кривий Ріг – Черкаси – Харків – Старобельськ – Херсон – Чейні)

20 травня 2016 року відбувся Міжнародний Інтернет-семінар «Хмарні технології в освіті» (CTE 2015), в якому Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України виступає в якості співорганізатора та співзасновника.


20 Травня 2016


Всеукраїнський науково-методологічний семінар «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях»

В рамках Всеукраїнського фестивалю наук 19.05.2016 р. в Інституті інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України було проведено Всеукраїнський науково-методологічний семінар «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях». Розпочав семінар директор Інституту Биков В.Ю. д.т.н., професор, дійсний член НАПН України, він привітав всіх з днями науки в Україні і наголосив на важливості представлень результатів наукових досліджень у міжнародних наукових виданнях, а також на важливості використання Google Академія(scholar.google.com.ua) для інформаційно-аналітичної підтримки психолого-педагогічних наукових досліджень. Також, було проголошено повідомлення Яцишин А.В. к.пед.н., с.н.с., про історичні аспекти становлення днів науки в Україні та історію Всеукраїнського фестивалю науки. 

19 Травня 2016


Міжнародна науково-практична конференція «МОДЕРНІЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ `2016»

18-19 травня 2016 року у Науково-методичному центрі інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «МОДЕРНІЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ», у якій Інститут інформаційних технологій і засобів навчання є співорганізатором.


19 Травня 2016


MoodleMootUkraine 2016

19 травня 2016 р. Інститут інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України виступив співорганізатором ІV Міжнародної науково-практичної конференції «MoodleMootUkraine 2016. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle», яка проходила на базі Київського національного університету будівництва і архітектури. 


19 Травня 2016


Допрофесійна підготовка учнів старшої школи

17 травня відділом профільного навчання Інституту педагогіки НАПН України було проведено науково-практичний семінар на тему «Теоретико-методичні засади допрофесійної підготовки учнів старшої школи».
19 Травня 2016


ХІIІ міжнародна науково-практична конференція «Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми» Техно Проф Інформ (Techno Prof Inform)

Співробітники Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України взяли участь у роботі ХІIІ міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми» Техно Проф Інформ (Techno Prof Inform), що проводиться на базі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

16 Травня 2016


ІІ Українсько-польський науковий форум «Європейська інтеграція та національна ідентичність: інституційний і ціннісний вимір»

Днями у Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся ІІ Українсько-польськиий науковий форум на тему «Європейська інтеграція та національна ідентичність: інституційний і ціннісний вимір», до участі в якому долучилися співробітники Інституту.

16 Травня 2016


Новини 531 — 540 з 627
Початок | Поперед. | 52 53 54 55 56 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

Онлайн-форум

Запрошуємо вас 12.11.24 до участі у VІ всеукраїнському відкритому науково-практичному онлайн-форумі «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії». Інститут цифровізації освіти запрошує презентувати свої досягнення та поділитися досвідом під час роботи секції «Інформаційно-цифрові середовища закладів освіти: трансформація, безпека, вплив AI».

Програму заходу, тези Форуму, посилання на підключення будуть надіслані всім зареєстрованим учасникам. Електронний варіант збірника буде розіслано авторам. Також усім спікерам і зареєстрованим учасникам буде надіслано сертифікат щодо участі у Форумі.

Участь у Форумі безкоштовна.


VI міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті», 23-25.11.24

Запрошуємо 24 жовтня відвідати вебінар «Сервіси штучного інтелекту для професійного зростання педагогічних працівників». Проводить: Мар’єнко Майя Володимирівна, провідний науковий співробітник відділу хмаро орієнтованих систем і штучного інтелекту в освіті Інституту цифровізації освіти НАПН України. Питання, що обговорюватимуться: використання інструментів ШІ в освітньому процесі (на прикладі ChatGPT і Gemini).


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.